Güvenlik

Sitemizde 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü kullanilmaktadir. SSL protokolü bütün yaygın web sunucuları (server) ve tarayıcıları (browser) tarafından desteklenen bir protokoldür.

SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece dogru adreste deşifre edilebilmesini saglar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece dogru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da dogrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliligi ve bütünlügü korunur.

SSL' in güvenlik gücü oturum anahtarının büyüklügüne baglıdır. En büyük SSL oturum anahtarı 128 bit olup sanal ticaret işlemleri için çok yüksek bir güvenlik sunar. 128 bit şifrelemenin kötü niyetle kırılması/çözülmesi hemen hemen imkansızdır. Ayrıca bir kırılma gerçekleşse bile oturum anahtarı sadece bir oturumda kullanılıp sonra imha edildiginden dolayı, şifreyi kıran kişi başka hiç bir oturumu göremez.
128 bit şifreleme destegi sunan bir tarayıcınız varsa güvenlik ayarları asagıda yer almaktadır: Internet Explorer için Tools (Araçlar) altinda ki Internet Options (Internet Seçenekleri) seçilir. Açılan pencerede Advanced (Gelişmiş) altında ki Security (Güvenlik) seçeneginde SSL 2.0 ve SSL 3.0 seçili olmalıdır.